27 maart; Bijbels Hebreeuws

Cursus Bijbels Hebreeuws

Lezen uit 1 Kronieken

Begin 2020 komen we weer bij elkaar voor  de cursus Bijbels Hebreeuws. We lezen verder uit het boek Kronieken, Divré HaJamiem. Je zou dat kunnen vertalen als ‘De gebeurtenissen van de dagen’. Het boek hoort in de Hebreeuwse Bijbel bij de geschriften, en daar is het van alle boeken de allerlaatste.
Volgens de joodse traditie is de tekst van de Kronieken door Ezra geschreven. Ezra die nogal eens de stichter van het jodendom wordt genoemd.
We  lezen verder vanaf hoofdstuk 18, waar het gaat over allerlei gebeurtenissen tijdens de regering van koning David. Veel zal klinken als een herhaling van de boeken Samuel en Koningen, maar de accenten zijn toch anders, zoals we hopelijk al lezend zullen ontdekken.

Iedereen die in staat is zelfstandig de Hebreeuwse tekst te lezen en thuis voor te bereiden, is hartelijk welkom.

Inleider is drs. Justine Aalders.

Vrijdag 17 januari

31/1, 7/2 & 21/2, 6/3 & 27/3.

Waar

De cursus vindt plaats in de David-zaal van de Yehuda Aschkenasy-bibliotheek op de centraal gelegen locatie van de Stichting PaRDeS: Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

Inschrijven

U schrijft zich in door tevoren het cursusgeld over te maken op de bankrekening van de Stichting PaRDeS: NL 80 RABO 0129 9836 59. Vermeld de naam van de cursus.

Aanmelden:

Klik op deze link.