4 december; Bijbels Hebreeuws

Cursus Bijbels Hebreeuws

Lezen uit bet boek Ruth

Dit najaar lezen wij uit het boek Ruth.  Een boek met verschillende Bijbelse thema’s, verpakt in een prachtig verhaal. Het gaat over trouw, de zorg voor de arme en de vreemdeling, over solidariteit, en ook over vriendelijkheid. Hoofdpersonen zijn Naomi, Ruth en Boaz; vanwege hongersnood is Naomi naar Moab gekomen met haar man. Een zoon van Naomi is getrouwd met Ruth, een Moabitische. Hun beider mannen sterven. Naomi gaat terug naar haar land, Ruth wil per se bij Naomi blijven en spreekt de bekend geworden woorden: ‘Waar u gaat, zal ik gaan, waar u slaapt, zal ik slapen; uw volk is mijn volk en uw God is mijn God’. Dan volgt een spannend verhaal waarin Ruth op het land van Boaz bij de schoven aren gaat lezen en Ruth uiteindelijk met Boaz trouwt. Hun kleinzoon Jisjai wordt de vader van de legendarische koning David. Iedereen die in staat is zelfstandig de Hebreeuwse tekst te lezen en thuis voor te bereiden, is hartelijk welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inleider is drs. Justine Aalders.

Wanneer

Vrijdag 25 september

9/10, 23/10, 6/11, 20/11  & 4 december.

Tijd

10.30 - 12.15 uur

Waar

De cursus vindt plaats in de David-zaal van de Yehuda Aschkenasy-bibliotheek op de centraal gelegen locatie van de Stichting PaRDeS: Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

Inschrijven

U schrijft zich in door tevoren het cursusgeld over te maken op de bankrekening van de Stichting PaRDeS: NL 80 RABO 0129 9836 59. Vermeld de naam van de cursus.

Aanmelden: 

Klik op deze link.

Kosten

€ 100,- 

Meer weten? Bel: 020-6328703 of mail met justineaalders@hotmail.com

Download de flyer.