Gastvrijheid; een actueel thema

Geplaatst op 16-02-2016

Wat vooraf ging

Op 14 december 2015 presenteerde PaRDeS het boek 'Abraham/Ibrahim - De spiritualiteit van gastvrijheid'. Juliëtte van Deursen schreef het samen met Leo Mock en Marcel Poorthuis.

Anne-Maria van Hilst, Juliëtte van Deursen en Rasit Bal gaven die middag ieder een presentatie op het thema gastvrijheid.

Lees de bijdrage van Anna-Maria van Hilst.

Lees de bijdrage van Juliette van Deursen.

Lees de bijdrage van Rasit Bal.

Een recensie over het boek verscheen in de Trouw van zaterdag 6 februari. Hier te lezen.

Het boek is te bestellen via deze link.


Op 11 maart sprak de Franse rabbijn Marc Alain Ouaknin over gastvrijheid in de workshop getiteld 'Vinden vreemdelingen die asiel zoeken bij ons onderdak?'  Een impressie van de bijeenkomst.


Wat op stapel staat

Op 30 maart en 13 april geven Anne-Maria van Hilst en Juliëtte van Deursen een workshop voor jongvolwassenen over gastvrijheid 2016 met als thema 'Joden, christenen en moslims zijn allen kinderen van aartsvader Abraham/Ibrahim'. Meer informatie.

Tenachon, het tijdschrift van PaRDeS, heeft het in februari uitgekomen themanummer geheel gewijd aan het begrip 'Vluchteling'. Meer informatie.

Het is de stichting PaRDeS een eer om hiermee in het voorjaar van 2016 bij te dragen aan een dialoog over gastvrijheid in onze huidige samenleving.