Esther novelle

Esther novelle

Archieven

Nieuws

Door Stichting PaRDeS op 15 januari 2020

Het boek dat eerder aan de donateurs van de Stichting PaRDeS als geschenk is aangeboden, is nu bij de boekhandel te koop.

Nieuw boek:

Esther en Poerim

een verhaal met veel gezichten

onder redactie van Marcus van Loopik, Bas van den Berg, & Leo Mock

In de Tenach is de Esthernovelle opgenomen in de bundel Geschriften. Het is een kunstig opgebouwde vertelling die zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen in verbinding met het Poerimfeest.

Voor Joodse gemeenschappen vormde dit boek door de eeuwen heen een troost- en bemoedigingsnovelle. Met name in tijden waarin leven overeenkomstig joodse gebruiken niet zomaar werd geaccepteerd in de niet-joodse omgeving.
De jonge Joodse koningin Esther werkt vanuit het paleis in het verborgene samen met haar neef Mordechai buiten het paleis. Haar vrijmoedigheid, om de acties van haar tegenstander Haman onschadelijk te maken, maakt dit verhaal een spannend drama voor jong en oud.
Hoe zal het aflopen?
Vanuit meerdere perspectieven belicht het boek diverse sociaal-culturele en sociaal-politieke onderwerpen. Dat kijken, denken en spreken vanuit meerdere perspectieven, maakt dit boek uitermate geschikt voor dialogisch leren: in leerhuizen en leergroepen.
Rond Poerim en rond 5 mei, wanneer we 75 jaar bevrijding vieren, zal PaRDeS leeractiviteiten en events organiseren om de Esther-novelle op allerlei wijze tot leven te laten komen in de educatieve setting.

Het ISBN-nummer: 9789064461132

Richtprijs: € 24,50

Onderwerp(en):
©2024 Stichting PaRDeS | Privacy | Disclaimer
envelopephoneclockmagnifiercrossmenu