Vrijdag 6 maart samen leren

Vrijdag 6 maart samen leren

Archieven

Nieuws

Door Stichting PaRDeS op 21 februari 2020

Het Poerim feest wordt overal in de wereld op 10 maart gevierd. Rond het laatste boek van de Stichting PaRDeS, ‘Esther en Poerim, een verhaal met veel gezichten’, wordt een samen-leer-middag georganiseerd op 6 maart aanstaande.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn in de Thomaskerk in Amsterdam Zuid.

Het programma:

13.00-16.00 uur

  • Presentatie van het nieuwe boek ‘Esther en Poerim, een verhaal met veel gezichten’, door Bas van den Berg en Leo Mock.
  • Marcus van Loopik en Dieneke Houtman zullen samen met ons leren rond teksten uit het boek.
  • We ronden af met glaasje en een hapje

U kunt zich aanmelden via deze link. (stichtingpardes@gmail.com)

Het boek dat eerder aan de donateurs van de Stichting PaRDeS als geschenk is aangeboden, is bij de boekhandel te koop en op 6 maart in de Thomaskerk.

In de Tenach is de Esthernovelle opgenomen in de bundel Geschriften. Het is een kunstig opgebouwde vertelling die zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen in verbinding met het Poerimfeest.
Voor Joodse gemeenschappen vormde dit boek door de eeuwen heen een troost- en bemoedigingsnovelle. Met name in tijden waarin leven overeenkomstig joodse gebruiken niet zomaar werd geaccepteerd in de niet-joodse omgeving.
De jonge Joodse koningin Esther werkt vanuit het paleis in het verborgene samen met haar neef Mordechai buiten het paleis. Haar vrijmoedigheid, om de acties van haar tegenstander Haman onschadelijk te maken, maakt dit verhaal een spannend drama voor jong en oud.
Hoe zal het aflopen?
Vanuit meerdere perspectieven belicht het boek diverse sociaal-culturele en sociaal-politieke onderwerpen. Dat kijken, denken en spreken vanuit meerdere perspectieven, maakt dit boek uitermate geschikt voor dialogisch leren: in leerhuizen en leergroepen.

Het ISBN-nummer: 9789064461132

Onderwerp(en):
©2024 Stichting PaRDeS | Privacy | Disclaimer
envelopephoneclockmagnifiercrossmenu