Chassidische Reis naar de schatten van de Ba’al Shem Tov

april 20 - april 27

Een fysieke en innerlijke reis

We reizen door het land van de Ba’al Sjem Tov in de West-Oekraïne, langs oude sjtetls waar Chassidische rebbes leefden en werkten. Daar bezichtigen we de materiële overblijfselen van hun bestaan: synagoges, mikwes, graven van de rebbes. We genieten van de natuur waar rebbes hun inspiratie vonden. We lopen letterlijk en figuurlijk in hun voetstappen. Want behalve een reis door het fysieke land van de Ba’al Sjem Tov en zijn volgelingen wordt het ook een innerlijke reis. We gaan lernen over het gedachtengoed van de rebbes. We mediteren in de stijl die zij met hun volgelingen deelden. We zingen hun oude nigoeniem (melodieën) en Jiddische liederen en laten ons er door inspireren. Op de plaatsen waar zij hebben geleefd en gewerkt, in de natuur en binnenshuis.

Georganiseerd in een samenwerking van Hamakor met Stichting PaRDeS.

Begin:
april 20