Inspiratiedag juni 2022

juni 12 @ 13:00 - 17:00

zondag 12 juni 13.00 – 17.00 uur

Welkom in de Yehuda Aschkenasy-bibliotheek in de geheel verbouwde Nieuwe Poort in Amsterdam Zuid.

Vertrouwen scheppen ver weg en dichtbij.

In een tijd waarin polarisatie en wantrouwen de boventoon voeren, willen we kijken hoe we op een niet naïeve manier het vertrouwen (Emoena) tussen mensen en groepen met verschillende sociale, culturele en spirituele achtergrond kunnen versterken.
Een sprankelende middag met inspiratieverhalen, onderlinge dialogen en samen-leren-sessies, onder het genot van iets lekkers te eten en te drinken. Tijd om elkaar ook echt te ontmoeten en te spreken.

Het thema ‘Vertrouwen scheppen, veraf en dichtbij’ is hoogst actueel in deze tijd die bol staat van wantrouwen, polarisatie en minachting.

Programma:

Twee zeer gewaardeerde medewerkers van de Stichting houden een inleiding:

• Marcel Poorthuis vanuit denkers in de Joodse traditie.
  • Rasit Bal zal ingaan op het thema vanuit de Islamitische traditie.

Beiden zullen de aanwezigen een relevante vraag voorleggen om met elkaar in gesprek te kunnen gaan.

Na een pauze vinden er twee workshops plaats:

• Vanuit Joodse optiek, geleid door Anne-Maria van Hilst & Esther van Eenennaam.
  • Vanuit Islamitisch gezichtspunt, geleid door Samira Ibrahiem & Rasit Bal.

In beide workshops wordt met teksten gewerkt waarover alle aanwezigen met elkaar kunnen doorpraten.

Noteer de datum in je agenda en nodig zelf ook geestverwanten en vrienden uit om deel te nemen.

Het geheel wordt omlijst met thee, koffie, water, iets lekkers en aan het eind een drankje en een hapje.

Weer een uitstekende gelegenheid: elkaar ontmoeten & samen dialogisch lernen.

Geef je op via stichtingpardes@gmail.com

Na overmaking van € 10,- naar NL 80 RABO 0129 9836 59 t.n.v. Stichting PaRDeS o.v.v. je e-mail adres is je aanmelding geëffectueerd.

Datum:
juni 12