Jezus

Archieven

Winkel

Jezus

Een joodse visie
David Flusser

David Flusser (geb. te Wenen in 1917 - gest. te Jeruzalem 2000) was een van de meest kleurrijke figuren uit de bijbelwetenschap.
Flusser is te plaatsen binnen de herontdekking van Jezus als joodse gestalte. Nadat het christendom eeuwenlang de betekenis van Jezus alleen maar ten koste van het jodendom van Jezus' tijd had benadrukt, groeide in de twintigste eeuw, mede door de verschrikkingen van de jodenvervolging, het besef dat deze weg heilloos was. De joodse bronnen bleken onvermoed nieuw licht te werpen op het Nieuwe Testament en de ontdekking van de Dode Zee rollen bracht een aardverschuiving teweeg in de wetenschappelijke benadering van de Evangeliën. De gestalte van Jezus diende niet langer tegenover het jodendom gesteld te worden, maar in nauwe samenhang ermee te worden verstaan.
Dit zeer leesbare boek richt zich zowel tot theologen als tot al diegenen die zich uitgedaagd voelen deze joodse visie op Jezus. Flusser neemt de lezer mee op een adembenemend avontuur: de geestelijke zoektocht van de mensheid naar ware humaniteit.

Prijs: 

17,50

Producten

Winkelmand

©2024 Stichting PaRDeS | Privacy | Disclaimer
envelopephoneclockmagnifiercrossmenu